Tjenester

Uansett som det er nybygg, tilbygg eller renovering, kan vi påta oss oppdraget!

- 2012 fikk vi mye oppmerksomhet i så vel Grimstad som resten av Sørlandet da vi skulle renovere barndomshjemmet til min svigerfar, som vi har overtatt. Da pakket vi hele huset inn i plast, slik at det ble tett og varmt. Totalt gikk det med nesten 900 m2 med plast, men utgiften ble fort start inn, forteller Thoresen.

- Ikke bare hadde vi det varmt og vindtett her inne, men luftingen var også god slik at HMS-en var i orden. I tillegg hadde vi ikke en eneste fraværstime på de ansatte den vinteren vi jobbet i dette huset. Så egentlig ble det en besparelse for alle parter. Man blir ferdig på tiden og slipper unødvendig tidsavbrudd og utgifter, legger han til.

- Dere renoverer en del gamle hus, men påtar dere også nybygg og tilbygg. Hva er fordelen med å renovere et gammelt hus kontra å rive og bygge nytt?

- Som oftest er fordelen lavere totalkostnader! Så enkelt blir det som oftest. Renoverer du et gammelt hus øker ikke husets størrelse slik det ofte gjør dersom du har revet alt og skal bygge hus. Dermed blir utgiftene, som oftest er i form av et lån, mye lavere. Og ønsker kunden det, pakker vi alt inn i plast før vi starter. Dermed kan man jobbe høsten og vinteren gjennom uten å bekymre oss for kulde, snø og regn. Så ja. Jeg er nok en liten forkjemper for renovering av gamle hus istedenfor å rive og bygge nytt. Det har også noe med å ta vare på det gamle, når dette er mulig, og samtidig bevare historien som sitter i veggene, avslutter byggmester Rune Thoresen i Grimstad.

Rune Thoresen
Arbeide med totalrenovering av hus innepakket i plast i Opplandsveien i Grimstad.